Clubinformatie
Welkom als lid bij sv Enter
sv Enter is een voetbalclub uit Enter en we spelen op Sportpark “Krompatte”.
Opgericht 1 september 1922.
Wie zijn wij?
- Een club met een bloeiende jeugdafdeling.
• Een club waar alle teams aandacht krijgen.
• Een club waar prestatie en plezier samen gaan.
• Een club waar sportiviteit hoog in het vaandel staat.
• Een club met omgangsregels waar we ons ook aan moeten houden.
• Een club die naast voetbal andere activiteiten organiseert.
• Een club met veel vrijwilligers.
Wat heb je nodig om bij sv Enter te voetballen?
Om te beginnen natuurlijk voetbalschoenen en scheenbeschermers. Dat hoeven helemaal geen dure merkschoenen te zijn of zo, ze moeten gewoon “lekker zitten”. Scheenbeschermers zijn verplicht (door de KNVB) bij de wedstrijden; als je ze niet draagt, mag je niet voetballen of trainen. Dan natuurlijk een sv Enter tenue in de kleuren rood/wit. Deze krijg je van de vereniging tegen een geringe vergoeding.
Omgangsvormen
sv Enter is een club die een prettige en veilige omgeving biedt voor haar leden en gasten. Dat betekent dat we met elkaar afspraken maken waar we elkaar aanhouden. Hiervoor hebben we de 10 regels voor het sv Enter kader opgesteld en deze afgedrukt op een klein (credit card formaat) kaartje.
Uitgangspunt is: respect voor alle mensen.
We hebben hiertoe een missie ‘Sportiviteit & Respect’ ontwikkeld.
Tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook daarvoor en daarna, wordt met respect omgegaan met de scheidsrechter, grensrechters, de medespelers, de tegenstander, de trainer, de begeleiding, de ouders, de medewerkers en het publiek.
- Deze afspraken maken we met elkaar en dat betekent ook dat alle leden en hun ouders ervoor verantwoordelijk zijn dat we ze ook uitvoeren. Niet alleen het bestuur of de leider van een team!
• Word je bij een training of wedstrijd weggestuurd dan wacht je in de kleedkamer, want direct na de training of wedstrijd volgt er namelijk een gesprek met de begeleiding.
• Bij sv Enter wordt schuttingtaal en een grote mond tegen de begeleiding of anderen niet getolereerd.
• Vanaf de JO-15 is de aanvoerder verantwoordelijk voor het team als er geen begeleiding in de buurt is. De andere teamleden volgen zijn/haar aanwijzingen op.
Waar voetballen wij?
We trainen en spelen op velden op het Sportpark “Krompatte”. De thuiswedstrijden voor de jeugd worden op kunstgras of natuurgras gespeeld. Uitwedstrijden kunnen overal in Twente e.o. plaatsvinden, dit is afhankelijk van de poule-indeling van je team. De adressen van de diverse sportparken staan vermeld op http://www.voetbalgids.com
Let op: Voetbal is een ‘wintersport’ en een zekere hoeveelheid kou en regen zijn vaste ingrediënten van de winters in ons land. Een extra broek of shirt plus een lekkere warme douche na afloop van de training of wedstrijd doen wonderen! Als je bij het minste of geringste teken van herfst- en winterkou niet wilt trainen of spelen, weet dan wel dat voetbal een teamsport is en dat je dan je team in de steek laat. Dat kan dus niet! Bij mooi weer geldt natuurlijk precies hetzelfde: vertrek niet meteen naar camping of strand: je gaat eerst lekker voetballen!
De volgende regels zijn gebaseerd op de het uitgangspunt “afspraak is afspraak”.
Je speelt in een team en dus moet je op elkaar kunnen rekenen.
- Bij trainingen zijn we altijd 15 minuten van tevoren aanwezig.
• Bij thuiswedstrijden zijn we minimaal 45 minuten van tevoren aanwezig in de kantine, andere tijden in overleg met de leider.
• Bij uitwedstrijden verzamelen we in de kantines op het tijdstip dat wordt aangegeven.
• Is het onmogelijk om op een afgesproken tijdstip aanwezig te zijn (of ga jij rechtstreeks) dan geef je dit vooraf door aan je trainer/leider.
Wanneer voetballen wij?
Het voetbalseizoen loopt van augustus tot en met mei met een kleine onderbreking van een paar weken rondom de jaarwisseling. Het seizoen duurt tot en met het laatste toernooi.
Hier kan je alle wedstrijden, uitslagen en verslagen bekijken van de senioren, junioren en pupillen en de standen (via de KNVB). Heb je misschien iets te melden, laat het ons weten, alle nieuws is van harte welkom.
Overige afspraken:
- Geblesseerde spelers moeten in principe aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden.
• Spelers die worden betrapt op diefstal worden onmiddellijk geroyeerd en wij doen aangifte bij de politie.
• Indien een team niet kan spelen doordat een aantal spelers niet is komen opdagen, zal de boete van de KNVB, op deze spelers worden verhaald.
Wat wij van de ouders verwachten
Onze ervaring is dat ouders vaak trots zijn als hun kind voetbalt. Dat ouders het beste voor hun kind willen, is logisch en dat ze daar vaak veel voor over hebben, vinden wij plezierig. Een vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers daarom zou het fijn zijn als één van de ouders van de speler zich wil aan melden om een taak op zich te nemen. Iedere vrijwilliger werkt mee aan het creëren van een leuke, gezellige vereniging.
Uiteraard kan het voorkomen dat u het met bepaalde zaken en/of voorvallen niet eens bent. Bovendien kunt u wellicht goede suggesties hebben voor ons. Wij verzoeken u om in deze gevallen een afspraak te maken met de betrokken trainer en/of bestuurder die altijd bereid is u te woord te staan. Het luid en openlijk ventileren van zaken langs de lijn of in de kantine heeft geen zin omdat zij daar niet worden opgelost.
Tips:
- Geef blijk van belangstelling, ga dus zoveel mogelijk mee naar het voetballen van uw kind.
• U wordt verzocht om tijdens wedstrijden en trainingen niet te coachen, dat doet de trainer of de leider van een team.
• De wedstrijd is al moeilijk genoeg, dus laat uw kind lekker zijn gang gaan, want het moet nog zoveel leren.
• Aanmoedigen doet u op een positieve manier.
• Wees enthousiast, stimuleer uw kind en de teamgenoten.
• Tijdens wedstrijden en trainingen geeft u geen aanwijzingen en/of commentaar op de spelers, trainers, scheidsrechters en grensrechters.
• Het spreekt voor zich dat er eerlijk en niet chauvinistisch wordt gevlagd.
• Op tijd betalen van de contributie, via afgegeven automatische incasso.
• Als uw kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt.
• Wilt u echt met voetbal bezig zijn, volg dan een cursus jeugdvoetbalbegeleider, jeugdvoetbalspelleider, jeugdvoetbaltrainer of scheidsrechter.
Het bestuur van de sv Enter.