Verslagen

Enter boekt zakelijke overwinning op VC Fleringen

Op een zonovergoten sportpark ’t Reuvekamp in Fleringen wist Enter afgelopen zondag een overwinning naar zich toe te trekken. Door een wonderschone vrije trap van Bent Wolters en een penalty van Arno Slagers stond er na ruim negentig minuten voetbal 0-2 op het scorebord. Een eindstand die na een zware wedstrijd voor veel blije gezichten zorgde aan Enterse zijde. Door de overwinning en puntverlies van enkele concurrenten heeft Enter een plek in de nacompetitie namelijk weer in eigen hand.

Voor het eerste fluitsignaal was eigenlijk al te voorspellen wat het spelbeeld deze middag zou zijn. Enter dat de bal heeft en Fleringen dat in de omschakeling gevaarlijk probeert te worden via topscorers Elshof en Meen. Niks was dan ook minder waar. In het eerste half uur van de wedstrijd bevindt het spel zich grotendeels op de Fleringse-helft. Enter probeert via de zijkanten en met diepgang vanuit het middenveld een gaatje te vinden in de Fleringse defensie. Zodra de thuisploeg de bal een keer verovert zoekt zij direct haar gevaarlijke voorhoede. Gelukkig voor de gasten speelt het Enterse centrale duo Slagers en Kamphuis een puike wedstrijd, waardoor er amper gevaar ontstaat.

Na ruim een half uur geduldig op zoek te zijn geweest naar de openingstreffer, valt deze uiteindelijk in de 38e minuut. Wanneer Tim van Otten op onreglementaire wijze naar het hete kunstgrasveld wordt gewerkt, legt Bent Wolters vanaf een meter of 20 aan voor een vrije trap. Wolters krult de bal met een fantastische trap de kruising in, waardoor de gasten op een 0-1 voorsprong komen. Ook na de treffer blijft Enter de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden. Zo gaan beide ploegen na 45 minuten spelen rusten met een 0-1 ruststand.

Na rust lukt het Enter niet meer zo dominant te zijn als voor de rust. Fleringen besluit in de opbouw met meer aanvallers het middenveld te ondersteunen, waardoor het voor Enter lastiger is druk te krijgen op de opbouw van de tegenstader. Desalniettemin is daardoor het gevaar voorin bij de gastheren ook direct verdwenen en geven de Enternaren amper kansen weg. Trainer Daan Jalving wisselt gedurende de tweede helft doelpuntenmaker Bent Wolters en Jorn Hodes voor Daan Roetgering en Remon Oremus.

Met nog ongeveer een kwartier op de klok besluit Enter om zich verder in te graven op eigen helft en Fleringen de bal te gunnen. De moegestreden Thomas Roetgering en Brent Geels worden gewisseld voor Job Kuipers en Joost Olthof. Met Olthof in het veld heeft Enter er direct een extra wapen bij in de omschakeling. In de slotfase van de wedstrijd krijgt Fleringen nog enkele mogelijkheden via standaardsituaties, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Alleen een foutje in de opbouw van Enter lijkt de gastheren een doelpunt op te leveren, echter schakelen de mannen van trainer Daan Jalving zo goed om, dat het Fleringen niet lukt de kans om te zetten in een doelpunt.

In de laatste minuut van de wedstrijd lukt het Enter, in tegenstelling tot de thuisploeg, wel om in de omschakeling tot een doelpunt te komen. Wanneer Tim van Otten ervandoor is via de linkerkant kan de net ingevallen aanvoerder niets anders doen dan van Otten met een overtreding weerhouden van scoren. Arbiter Robbert Karkdijk wijst naar de stip en Arno Slagers verzilvert de gegeven strafschop. Met de 0-2 stand wordt ook direct afgefloten en wint Enter voor de tweede keer deze competitie van Fleringen.

Zoals eerder benoemd komt Enter door de overwinning op een gedeelde tweede plek in de derde periode. Aangezien UD Weerselo bovenaan staat en zij de tweede periode reeds gewonnen hebben, heeft de nummer twee recht op de vervangende periode titel. Momenteel moet Enter deze tweede plek dus delen met Saasveldia, maar met een beter doelsaldo en een beter onderling resultaat heeft Enter de kans op een plek in de nacompetitie dus weer volledig in eigen hand. Wil Enter aanspraak maken op deze plek in de nacompetitie, dan zal het de twee laaste wedstrijden van de competitie moeten winnen. Dat begint aanstaande maandag tweede pinksterdag thuis tegen vv Holten. Te hopen is dat de trouwe Enterse supportersgarde de weg naar sportpark Krompatte wederom weet te vinden, om zo het Enterse vlaggenschip te steunen in haar strijd om promotie naar de derde klasse!

Opstelling: Mike Brinks, Brent Geels (’80 Job Kuipers), Rick Kamphuis, Arno Slagers, Bas van Otten, Nick Derksen, Mees ten Broeke, Bent Wolters (’55 Daan Roetgering), Jorn Hodes (’64 Remon Oremus), Thomas Roetgering (’80 Joost Olthof), Tim van Otten