Verslagen

Enter pakt volle buit in Haarle

Het is sv Enter afgelopen donderdagavond als eerste ploeg gelukt drie punten mee te nemen uit Haarle. In de eerste fase van de wedstrijd was het de thuisploeg die de boventoon voerde, maar gedurende de eerste helft nam Enter het initiatief over. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar was het Enter dat de wedstrijd in slecht drie minuten wist te beslissen. Doelpunten van Tim van Otten en Mees ten Broeke in respectievelijk de 78e en 80e minuut zorgden ervoor dat Enter alweer de tiende overwinning van het seizoen binnenhaalde. Met drie extra punten komt Enter op gelijke hoogte met koploper UD Weerselo.

Na maar liefst vier aflastingen konden Enter en Haarle donderdagavond eindelijk aftrappen op het toch prima bespeelbare hoofdveld op sportpark Pastoorsmoat. De vele Enterse toeschouwers langs de lijn zien hoe hun ploeg het in de eerste minuten lastig heeft met het opportunistische spel van Haarle. De gasten worden teruggedrongen op eigen helft en geven een handvol hoekschoppen weg. Tot echt grote kansen komt de thuisploeg echter niet en na een kleine omzetting is het Enter dat na ruim een kwartier spelen het initiatief overneemt. De rood-witten spelen regelmatig onder de druk van Haarle uit, verplaatsen goed het spel en weten zo met verzorgd voetbal veelvuldig de zestienmeter van Haarle te bereiken. Mede door goed verdedigend werk van de Haarle-defensie lukt het ook Enter niet om tot een doelpunt te komen in de eerste helft. Ruststand 0-0.

Na de thee zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel golft op en neer en het is niet te voorspellen wie er met de overwinning aan de haal gaat. Aan Enterse zijde is Mees ten Broeke met een schietkans het dichtst bij een doelpunt. Haarle is wederom gevaarlijk met ballen vanaf de zijkant en zo is het Brent Geels die een hoekschop van de lijn moet halen. Ook Mike Brinks staat goed te keepen en weet met een knappe reflex een schot van een van de Haarle-aanvallers te keren. Pas in de 78e minuut is het Enter dat de score opent. Bent Wolters wint knap het kopduel van zijn directe tegenstander en kopt de bal door op de dieplopende Tim van Otten. Van Otten staat gelijk oog in oog met keeper Christian Veldkamp en wipt beheerst de bal in het net. De assistent-scheidsrechter vlagt nog wel voor buitenspel, maar arbiter Hoornstra wuift dit gedecideerd weg. Stand 0-1.

Na de 0-1 wordt het ook al gauw 0-2 wanneer Enter doorbreekt aan de linkerkant. Dit keer is Tim van Otten aangever wanneer hij Mees ten Broeke weet te bereiken in de zestien meter van Haarle. Ten Broeke controleert de bal en weet met een snel schot keeper Veldkamp opnieuw te verschalken. Zo staat het met nog tien minuten te spelen 0-2 voor sv Enter. SV Haarle zet nog even aan, pompt nog eens wat ballen voor de goal, maar de Enterse defensie is de gehele wedstrijd bij machte de voorzetten onschadelijk te maken. Bent Wolters is met een vrije trap nog dichtbij de 0-3, maar zijn inzet treft de paal. Zo eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een 0-2 overwinning voor de Enternaren.

Met drie punten op zak keren Daan Jalving en zijn mannen terug naar Enter. In de kantine wordt nog even nagenoten van de belangrijke overwinning, maar vanaf vrijdag gaat alle focus weer naar de belangrijke wedstrijd zondag tegen Luctor et Emergo. In de strijd om de bovenste plekken is dit treffen tussen de nummers twee en drie voor beide ploegen van groot belang. SV Enter hoopt dan ook dat de grote aantallen toeschouwers van de afgelopen weken wederom de weg naar sportpark Krompatte weten te vinden om de spelers en staf van Enter 1 aan te moedigen tijdens deze belangrijke wedstrijd. Wij zien u graag aanstaande zondag op sportpark Krompatte!

Opstelling: Mike Brinks, Brent Geels, Arno Slagers (“85 Daan Roetgering), Rick Kamphuis (“73 Job Kuipers), Bas van Otten (“65 Stan Stegeman), Nick Derksen, Mees ten Broeke, Bent Wolters, Remon Oremus, Thomas Roetgering (“65 Jorn Hodes), Tim van Otten (“85 Joost Olthof)