Verslagen

Enter behaalt op karakter een punt tegen UD Weerselo

Voor de neutrale bezoekers was de wedstrijd sv Enter – UD Weerselo een genot om bij te wonen: zonnig sportpark, sportieve wedstrijd, aanvallend voetbal, zes goals en een spannende slotfase. Toch zullen de meeste toeschouwers afgelopen zondag met een rood-witte dan wel geel-zwarte bril hebben gekeken. Voor deze aanwezigen zal de 3-3 einduitslag toch aanvoelen als een teleurstelling. De gasten uit Weerselo gaven een 1-3 voorsprong uit handen en de Enternaren zullen het gevoel hebben gehad dat er op het einde nog meer dan een puntje in had gezeten. Kortom, een mooie voetbalmiddag die helaas twee “verliezers” kent. Zo verliest UD Weerselo de aansluiting op koploper DTC ’07 terwijl Enter de derde periode uit het zicht verliest.

In de eerste helft was het UD Weerselo dat de meeste kansen creëerde en dan ook verdiend met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. De eerste goal werd gescoord vanuit een hoekschop. Via een indraaiende cornerbal was het Stijn Brouwers die in een scrimmage van dichtbij raak wist te koppen. Niet veel later verdubbelde Jurgen Harperink de score door na een snelle uitbraak de bal in de lange hoek te schuiven. Verder golfde het spel de gehele eerste helft op en neer, maar wist Enter weinig echte kansen te creëren. De grootste kans was voor Bent Wolters. Na goed voorbereidend werk van Tim van Otten kwam Wolters in een kansrijke positie oog in oog te staan met de doelman van de gasten maar zag zijn inzet gekeerd door UD-keeper Douwe Hofhuis. Aan de kant van UD Weerselo was Jim Oude Lashof nogeen keer dreigend, maar mede door goed verdedigend werk werd de gevaarlijke buitenspeler onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk zoeken de ploegen dus met een 0-2 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust komt Enter terug in de wedstrijd. De thuisploeg neemt gelijk na de hertvatting het initiatief en ondanks de hoge druk van UD weet Enter kansen te creëren. Het is Mees ten Broeke die na klaarleggen van Tim van Otten de bal vanaf zestien meter laag in de rechterhoek schiet. Met een 1-2 stand is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd en zet Enter aan om de gelijkmaker te forceren. Omdat ook UD zich laat gelden ontstaat er voor de toeschouwers een voor vierde klasbegrippen zeer acceptabel partij voetbal. Lange tijd golft het spel op en neer en zijn beide ploegen over en weer dreigend. Uiteindelijk is het toch weer UD dat de voorsprong uitbreidt naar 1-3. Na slordig uitverdedigen bij Enter krijgen de gasten een vrije trap op de rand van de zestien meter. Wederom is het Stijn Brouwers die met een niet al hard maar wel geplaatst schot zijn ploeg weer op een marge van twee zet.

Na de tegengoal lijkt Enter wat aangeslagen. De organisatie is weg bij de ploeg van trainer Gerard Bos en net zoals in de eerste helft zijn de Enternaren aanvallend onmachtig. Reden voor trainer Bos om zijn wissels in te zetten. Bent Wolters en Brent Geels gaan naar de kant en Sjoerd Grobbink en Stan Stegeman komen in de ploeg. Met name de inbreng van Sjoerd Grobbink betekent aanvallend een kwaliteitsimpuls waardoor Enter weer in de wedstrijd komt. Met nog vijftien minuten op de klok ruiken de gastheren dat er toch nog wat te halen valt.

Als Grobbink in de 79e minuut de 16-meter indribbelt, wordt hij gevloerd door een UD-verdediger. De uitstekend fluitende, pas 16 jarige (!!) Holterman uit Lemelerveld kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Clubtopscorer Tim van Otten legt aan voor de strafschop, maar zijn inzet wordt gekeerd door keeper Hofhuis. Wederom een domper voor de Enternaren. Prijzenswaardig is de manier waarop Enter zich niet gewonnen geeft. De dadendrang blijft niet onbeloond. Na het inbrengen van is jeugdspeler Wout Brinks die na een afgemeten voorzet van Sjoerd Grobbink de aansluitingstreffer weet binnen te lopen. UD Weerselo voelt de spanning wederom terugkomen in de wedstrijd en daarmee gepaard worden er slordige fouten gemaakt in de defensie. Enter voert de druk op de defensie van UD nog meer op en zo is het een minuut later wederom Wout Brinks die na een te korte terugspeelbal de bal langs keeper Hofhuis dribbelt en daarna de 3-3 binnenschiet.

Binnen vijf minuten is Enter weer helemaal terug in de wedstrijd en heeft het zelfs de kans om drie punten binnen te slepen. Na wederom een afgemeten voorzet van Sjoerd Grobbink heeft Wout Brinks de kans om de bal voor open goal binnen te koppen. Helaas ziet de ijverige Brinks zijn inzet net over het doel van UD verdwijnen. Enter blijft aandringen en het spel bevindt zich voornamelijk op de helft van UD Weerselo. Toch kan ook UD nog een keer gevaarlijk worden na een snelle uitbraak via haar snelle buitenspelers. De gasten komen in een twee tegen één situatie voor de keeper, maar weten deze niet goed uit te spelen waardoor een Enter verdediger de bal alsnog weg weet te werken. De laatste vijf minuten van de wedstrijd blijven spannend, jeugdspeler Thomas Roetgering wordt nog ingebracht, maar het blijft bij een 3-3 stand.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Job Holterman vallen zowel spelers van sv Enter als UD Weerselo neer op het veld. Beide ploegen hebben alles gegeven, maar kunnen weinig met een 3-3 einduitslag. Enter ziet een aantal ploegen uitlopen in de strijd om de derde periode en bij UD Weerselo is het gat met koploper DTC ’07 uitgelopen op vijf punten. Desalniettemin kan Enter tevreden zijn over de manier waarop zij zich hebben terug geknokt in deze wedstrijd. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg rest de jeugdige Enternaren nog maar 1 ding en dat is 12 punten binnenhalen. Daarnaast is het afhankelijk van andere ploegen. Laten we alles wat Enter is hopen op een klein wondertje….

Volgend weekend is Enter 1 vrij wegens Pasen. Tijdens dit paasweekend organiseert sv Enter een Internationaal jeugdtoernooi voor BVO’s. Verschillende gerenommeerde profclubs (zoals Borussia Mönchengladbach, PSV, West Ham United en Espanyol) zullen met hun U12 teams deelnemen aan het toernooi. Sv Enter nodigt iedereen uit om als toeschouwer dit toernooi bij te wonen. Na het vrije paasweekend neemt Enter het zondag 16 april op tegen Sportlust Vroomshoop. De wedstrijd wordt gespeeld in Vroomshoop op sportpark de Bosrand.