Verslagen

Enter brengt spanning terug in titelstrijd 4e klasse A na knappe overwinning op koploper DTC ‘07

Een mooie voetbalmiddag op sportpark Krompatte leverde sv Enter uiteindelijk drie punten op. In een sportieve wedstrijd met veel publiek werd met 4-2 gewonnen van titelkandidaat DTC ’07. De overwinning was meer dan verdiend. De thuisploeg speelde met vlagen goed voetbal en wist verdedigend de twee gevaarlijke spitsen Tebbe en Westerhof onschadelijk te maken. Door deze overwinning  heeft  Enter  de spanning weer helemaal teruggebracht  in de 4e klasse A. Door het puntverlies van koploper DTC ’07 is het verschil tussen de bovenste vier ploegen (DTC ’07, SV De Lutte, UD Weerselo en KOSC) slechts drie punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het wederom puzzelen voor trainer Gerard Bos om zijn selectie compleet te krijgen. Enter kampt al enige tijd met meerdere zware blessures, waardoor de spoeling afgelopen maanden al dun was. Daar kwam vorig weekend ook nog de vervelende hamstring blessure van Bent Wolters bij. Mede ingegeven door deze vele blessure gevallen wijzigde trainer Gerard Bos zijn opstelling op verscheidene plekken. Zo was er weer een basisplaats voor de jeugdige Stan Stegeman en maakte O19-speler Thomas Roetgering zijn basisdebuut. Bos zal absoluut geen spijt hebben van zijn keuzes, want beide middenvelders speelden een puike wedstrijd, met meerdere doelpunten als beloning.

In de beginfase  had de thuisploeg het overigens lastig. Het bekende opportunistische spel van de bezoekers bracht veel druk op de laatste linie van de Enternaren, waardoor de verdediging alert moest blijven op de hoog ingebrachte ballen. Met name de ballen vanaf de zijkant brachten DTC al enkele keren dichtbij de openingstreffer. Zo werd een lage voorzet van spits David Westerhof nog net verdedigt, voordat rechtermiddenvelder Niels Wessels deze kon binnenlopen. Ook de thuisploeg liet zich in deze fase niet onbetuigd. Zo werd een mooie crossbal van linksback Remon Oremus prima gecontroleerd door Brent Geels. Helaas ging zijn schot net voorlangs.

Toch was het DTC dat op voorsprong kwam na wederom een gevaarlijke bal vanaf de zijkant. De hoekschop van Mark Hesselink viel precies tussen de eerste paal en de verdedigers van Enter in. Middenvelder Jelco Nijhuis was er als eerste bij om binnen te schieten, 0-1. Een tegenslag voor de thuisploeg, maar de rood-witten weten zich snel op te richten en binnen een kwartier de achterstand om te buigen in een voorsprong. Eerst is het Thomas Roetgering die na een mooie aanval en goed voorbereidend  werk van Collin Oremus de gelijkmaker weet binnen te tikken. Niet veel later schiet Stan Stegeman een afgeslagen bal met een dropkick via de onderkant van de lat het doel in. Zo staat het na 25 minuten voetbal 2-1 voor de Enternaren.

Het spel golft op en neer en er ontstaat een aantrekkelijke pot voetbal. DTC blijft dreigend met enkele lange ballen en Enter kan via een uitzakkende middenvelder regelmatig onder de druk van de gasten uitspelen, om zo met crossballen in afwisseling met mooi combinatievoetbal haar aanvallers in stelling te brengen. Het was dan ook een domper dat de  gasten via een  tegenstoot de gelijkmaker weten te maken. Na een interceptie van verdediger Mick Fox wordt een knappe aanval opgezet, die uiteindelijk wordt binnengeschoten door Wout Groeneveld. Op aangeven van Tebbe schiet Groeneveld de bal in de korte hoek, 2-2.

Ondanks deze teleurstelling  blijft Enter vasthouden aan het combinatievoetbal en is het na de gelijkmaker de bovenliggende partij. Met een paar korte combinaties en enkele gevaarlijke ballen achter de defensie van DTC komen de gastheren dichtbij een voorsprong. In de 43e minuut leidt dat nog voor de rust tot een verdiende voorsprong. Het is de uitstekend spelende debutant Thomas Roetgering die zijn tweede en Enters derde doelpunt van de middag liet aantekenen.  Nadat  Mees ten Broeke met een hoge bal spits Collin Oremus bereikt, weet laatstgenoemde knap zijn duel te winnen om zo klaar te leggen voor Thomas Roetgering, die de bal met uiterste precisie met zijn rechterbeen in de linkerbovenhoek schiet. Ruststand 3-2.

Na de rust een ander DTC. Trainer Wilco Broekhuis brengt drie nieuwe spelers binnen de lijnen en gaat zo met drie aanvallers en nog meer opportuinisme spelen. Met deze verse krachten zet DTC sneller druk op de Enterse defensie, waardoor ook Enter genoodzaakt is sneller de lange bal te zoeken. Wederom gaat het spel op en neer en zijn er kansen over en weer. Invaller Wessel Weusthof krijgt een kans op de gelijkmaker. Nadat hij de bal van een Enterse verdediger weet af te pakken komt hij één op één met keeper Mike Brinks. Weusthof heeft echter iets te veel tijd nodig waardoor rechtsback Thomas Braam alsnog goed weet te herstellen. Niet veel later is Enter gevaarlijk doordat Brent Geels een afgemeten voorzet geeft op spits Collin Oremus. Helaas treft zijn kopbal de paal.

Met ruim twintig minuten te spelen is alles nog mogelijk en stijgt de spanning op sportpark Krompatte. DTC weet natuurlijk dat  zij bij een overwinning deze zondag de titel binnen handbereik hebben. Hier is de assistent-scheidsrechter zich ook maar al te goed van bewust, want met een aantal scherpe vlagsignalen maakt hij verschillende Enter aanvallen onschadelijk. Zo hadden Collin Oremus en Thomas Roetgering de 4-2 al op hun schoen, maar kon deze toch geen doorgang vinden.  Desondanks is het toch sv Enter dat hun voorsprong weet te vergroten doordat Tim van Otten na een slijpende pass vanaf het middenveld en een mooie passeerbeweging keeper Visschedijk te slim af is. Visschedijk moet daardoor aan de noodrem trekken en veroorzaakt hiermee een penalty. De wijziging in de ‘Triple punishment’ regel is bij arbiter Mulder nog niet bekend, waardoor Visschedijk met rood het veld moet verlaten. Mees ten Broeke legt in de 85e minuut aan voor de strafschop en faalt niet, 4-2.

Met tien man probeert DTC nog wel wat te forceren, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Gerard Bos gunt Thomas Roetgering nog een publiekswissel en een andere debutant komt voor hem in de plaats. De 16-jarige Jaap Rutgers, overkomend vanuit de JO17-1, maakt zijn eerste minuten in de hoofdmacht. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd dus in een 4-2 overwinning voor sv Enter. Daarmee houdt Enter zich niet alleen aan haar sportieve plicht, maar laat het ook weer eens zien goed te kunnen voetballen. Bij DTC is de teleurstelling groot, omdat het in theorie zelfs zondag kampioen had kunnen worden. Daarnaast ziet de Dinkelland Tilligte Combinatie de concurrentie weer dichterbij komen, waardoor de druk extra toeneemt. Toch zal het geloof in het kampioenschap bij Wilco Broekhuis en zijn mannen zeker niet weg zijn. Met twee punten voorsprong en nog twee wedstrijden te spelen tegen de al gedegradeerde ploegen La Première en Manderveen, heeft DTC nog steeds de beste papieren voor de titel. Enter wenst DTC dan ook veel succes in de titelstrijd en zal zich in de laatste competitiewedstrijd tegen concurrent SV De Lutte ook proberen aan haar sportieve plicht te houden.

De komende twee weekenden staat er geen competitievoetbal op het programma. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 14 mei, wanneer SV Almelo op bezoek komt. Hopelijk weten dan wederom net zoveel supporters de weg naar sportpark Krompatte te vinden!