Verslagen

Enter verliest van Vasse

Afgelopen zaterdagavond heeft Enter niet weten te winnen van Vasse. In een gelijk opgaande wedstrijd waarin de grootste kansen voor Vasse waren, wonnen de gastheren met 3-2. Ondanks deze derde verliespartij in vijf wedstrijden staat Enter slechts vier punten achter op koplopers Luctor, Fleringen, KOSC en Vasse. De kleine marge tussen de nummer 11 en nummers 1 van de competitie is tekenend voor de krachtsverhoudingen in de 4e klasse A. Dat Enter al heeft gespeeld tegen vier ploegen uit de top 5, biedt perspectief voor het vervolg van de competitie.

De vele Enterse supporters die waren afgereisd naar Vasse zagen hoe hun ploeg uit de startblokken schoot. Binnen vijf minuten ligt na een mooie variant uit een vrije trap de 0-1 al in het net. Tim van Otten weet zichzelf met een slimme loopactie vrij te krijgen in de zestien meter van de tegenstander. Van Otten bewaart goed het overzicht en brengt Bent Wolters in de gelegenheid om vanaf dichtbij de openingstreffer binnen te schieten. Wolters faalt niet en zo komt Enter binnen een mum van tijd op voorsprong. De vijftien minuten na de openingstreffer houdt Enter het initiatief en weet het Vasse ver terug te dringen op eigen helft . Tot een uitbreiding van de score leidt het echter niet.

Na ongeveer 20 minuten spelen een domper voor sv Enter. Wanneer Vasse toch een keer goed doorkomt aan de rechterkant, weet de defensie van de Enternaren een voorzet niet goed te verwerken. De bal komt voor de voeten van de sterk spelende Stef Wiefferink terecht. Wiefferink haalt de trekker over en de bal hobbelt in het doel. Stand 1-1. Niet veel later komt Vasse ook op een voorsprong. Een crosspass wordt onderschept door linksback Chiel Hilberink. Hilberink kan het hele veld oversteken en kan vrij de 2-1 binnenschieten. Zo kijkt Enter na een half uur spelen alsnog tegen een achterstand aan. In het overige deel van de eerste helft wordt er niet meer gescoord.

Na acht minuten spelen in de tweede helft komt Enter op gelijke hoogte. Een hoekschop vanaf links komt voor de voeten van Bas van Otten terecht, die de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet in het dak van het doel schiet. De ontlading is groot en voor Enter lijkt er dan ook meer in te zitten deze zaterdagavond. Toch weten de Enternaren na de gelijkmaker het de thuisploeg onvoldoende lastig te maken. Sterker nog, Vasse is de betere ploeg deze tweede helft. Met ballen achter de laatste linie zijn de gastheren erg gevaarlijk en Enter weet daar te weinig tegenover te stellen.

In de 67e minuut scoort Vasse dan ook de 3-2. Na een klutsbal op het middenveld komt aanvaller Douwe Naber als winnaar uit de strijd. Naber geeft de bal aan Stef Wiefferink die het op een lopen zet. Wiefferink komt door op rechts en schiet met een droge knal de bal in de verre hoek. Door de nieuwe achterstand moet Enter meer forceren. Het speelt met meer mensen voor de bal en probeert zo een gaatje in de defensie van Vasse te vinden. Mede ingegeven door de slordigheid aan de bal, lukt dit Enter amper. Het is dan ook Vasse dat in de omschakeling de grotere kansen krijgt.

Met nog enkele minuten op de klok wordt centrale verdediger Arno Slagers mee naar voren gestuurd. Hij lijkt in de blessuretijd nog een keer dichtbij de gelijkmaker, maar zijn aanname in de vijfmeter belandt in de handen van keeper Loet Hannink. Dichterbij de 3-3 is Enter niet geweest en na 90 minuten besluit de scheidsrechter dat het voldoende is voor deze zaterdag. Gezien de kansenverhouding een terechte overwinning voor de thuisploeg. Te veel Enter-spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet, waardoor de rood-witten niet in staat waren echt gevaarlijk te worden in de tweede helft. Volgende week mogen Daan Jalving en zijn mannen opnieuw proberen de drie punten binnen te halen. Dan komt Nieuw-Heeten op bezoek. Aanvangstijd 14:00 uur.