Verslagen

Hopen op een derde periode

Na een slechte eerste seizoenshelft klimt SV Enter op uit het dal. Gisteren won de ploeg met 6-0 van Borne.

Ruim over de helft van het seizoen met een schone lei beginnen. Dat was de intentie van SV Enter met het ingaan van derde periode. De ploeg van vertrekkend trainer Henk Mennegat voegde zondag voor eigen publiek de daad bij het woord door met 6-0 (2-0) van BVV Borne te winnen. “Hier kunnen we wat mee”, zei aanvoerder René Nijenhuis na afloop opgelucht. “Het zit weer een beetje mee en dat heeft er tot nu toe aan ontbroken.”

SV Enter is zo’n voorbeeld van een ploeg die strandt in de nacompetitie en het vervolgens dunnetjes denkt over te doen in het seizoen erna. Maar dat loopt dan eventjes anders. Enter is ineens geen schim meer van het vorige seizoen en was voor het duel met Borne meer een degradatiekandidaat dan een ploeg die op herhaling is.

In de bestuurskamer wordt het ‘probleem SV Enter’ gefileerd en de conclusie tijdens de rust is dat de geluksfactor ontbreekt. “We hebben tot nu toe nog niet veel geluk gekend en dat speelt zeker mee”, blikte voorzitter Jos van Otten terug op de tot nu toe tegenvallende prestaties. “Een beetje geluk heb je wel nodig om een mee te kunnen doen.”

Borne is de middenmoter in deze klasse, maar is zeker nog niet veilig. Wat er met de bezoekers aan de hand was kon niemand zeggen, maar ze lieten zich gewillig door Enter naar de slachtbank leiden. Met een 2-0 ruststand dankzij treffers van Alink (20e minuut) en Slagers (35e minuut) was er nog geen man overboord voor de Bornenaren. Toen Nick Derksen een paar minuten na rust de derde voor Enter inschoot was de wedstrijd gespeeld. Het sierde de thuisploeg dat die bleef vechten voor een zo hoog mogelijke score. Invaller Jules Wegdam legde er nog twee in en Nijenhuis zelf tekende vlak voor tijd met een strafschop voor de 6-0.

Nijenhuis en Wegdam sloten zich na afloop aan bij de woorden van de voorzitter. “Vorig seizoen gingen ballen er wel in waar ze nu net naast gaan. Dat is echt een verschil. En verder, tja zeg het maar”, aldus Nijenhuis.

Wegdam kon het ook maar moeilijk verklaren waarom Enter zo stroef draaide tot nu toe. “Er is nauwelijks iets veranderd in de selectie vergeleken met afgelopen seizoen en we doen echt niets anders dan toen.” Dat Enter veel te veel tegendoelpunten heeft was ook de twee heren niet ontgaan. Trainer Mennegat voerde daarom wat omzettingen door. Nijenhuis: “Dat lijkt z’n vruchten af te werpen. Tegen Oldenzaal wisten we ook al de nul te houden en zelf vier keer te scoren. Je zult er ook voor moeten werken. En soms heb ik het idee dat ze denken dat het Enter wel komt aanwaaien. Zo zit het niet in elkaar. Maar dit resultaat biedt perspectief voor de komende weken.”

Voor Nijenhuis, bezig aan zijn twaalfde seizoen, is de competitie nog lang niet gespeeld. “We zetten in op de derde periode. In mijn eerste seizoen lukte dat ook. William Breukers was trainer. We stonden op een kansloze negende plaats, maar sleepten wel de derde periode binnen. Het seizoen daarop werden we kampioen. Misschien moeten we dat kunstje maar eens herhalen.”

Zondag, vierde klasse A

Scoreverloop: 20. Alink 1-0, 35. Slagers 2-0, 51. Derksen 3-0, 69. Wegdam 4-0, 71. Wegdam 5-0, 85. Nijenhuis 6-0 (pen.).

Enter: Calkhoven; Slagers, Demmer, Pots, Heilen, Alink, Weenk (60. Wegdam), Derksen, Wolters, Nijenhuis, Nijhof (70. Schuttenbelt).

Scheidsrechter: Te Selle.

Toeschouwers: 250.

SV ENTER 6

BORNE 0

Bron: TcTubantia