Verslagen

Jeugdspelers schieten Enter in slotfase langs Overdinkel

Afgelopen zondag boekte Enter 1 een moeizame maar daardoor niet minder welkome overwinning op directe concurrent Sportclub Overdinkel. De wedstrijd waarin het voetbal zeker niet de schoonheidsprijs kreeg, werd uiteindelijk beslist door enkele fraaie doelpunten aan Enterse zijde. Dat de twee laatste en daarmee winnende doelpunten werden gescoord door JO19-1 spelers Thomas Roetgering en Wout Brinks, geeft deze treffers een extra gouden randje. Doordat de directe concurrentie afgelopen zondag allemaal verloor, klimt Enter van de 7e naar de 5e plek op de ranglijst.

Een toeschouwer die alleen het eerste half uur van de wedstrijd had gezien, zou verbaasd hebben gereageerd wanneer hij hoorde dat Enter in Overdinkel als winnaar van het veld zou zijn gestapt. De gasten kwamen amper aan voetballen toe in het eerste deel van de wedstrijd en Overdinkel creëerde enkele gevaarlijke kansen. Enter heeft moeite met het hobbelige veld en de behendige buitenspelers van de gastheren. Dat in de 13e minuut de 1-0 op het scorebord werd gezet via een penalty, was dan ook niet meer dan terecht. Enter mocht zelfs van geluk spreken dat de 2-0 niet binnen werd geschoten, maar gelukkig keepte Mike Brinks een prima wedstrijd en behoedde zo zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Pas na het eerste half uur kwam Enter wat beter in de wedstrijd. Opbouwen van achteruit ging niet, dus er werd sneller gekozen voor een lange bal. Dit resulteerde in een wedstrijd waarin er niet mooi werd gevoetbald, maar wel verschillende grote kansen werden gecreëerd door de mannen van trainer Gerard Bos. Zo was de eerste grote kans voor Jorn Hodes, die na een mooie individuele actie zijn schot de lat zag treffen. De tweede grote kans vloeide ook voort uit een goede actie van Hodes aan de linkerflank. Helaas was zijn pass op een inlopende Mees ten Broeke net te scherp, waardoor een schot voor open goal werd voorkomen.

De derde grote kans trof gelukkig wel het doel. Via een ingooi van linksback Remon Oremus wordt spits Tim van Otten bereikt. Van Otten controleert de bal, heeft oog voor opkomende middenvelder Mees ten Broeke en legt de bal perfect klaar. Ten Broeke bedenkt zich niet en schiet met zijn wreef vanaf randje 16 de gelijkmaker tegen de touwen. Een opluchting voor Gerard Bos en zijn ploeg, want deze gelijkmaker vlak voor het rustsignaal was gezien het spelbeeld de eerste helft misschien niet terecht. Zo zoeken beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

De tweede helft laat Enter een ander gezicht zien. De ploeg kiest ervoor om wat verder in te zakken waardoor de ruimtes kleiner worden en Enter meer in de duels komt. Daar tegenover staat dat er nog meer ruimte komt te liggen achter de Overdinkelse defensie. Deze tactische omzetting van trainer Bos leidt ertoe dat Enter minder kansen weggeeft en de wedstrijd beter onder controle heeft. De uitploeg krijgt zelfs een enorme kans na een mooie steekbal van Jorn Hodes die Collin Oremus en Tim van Otten in een twee-tegen-één situatie brengt. Topscorer Tim van Otten ziet zijn inzet door de doelman van de thuisploeg gepareerd worden.

Enter krijgt gaandeweg de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd zonder tot echt grote kansen te komen. Waar de gasten steeds meer aandringen om de drie punten mee naar Enter te nemen, slaat het noodlot toe. In de 82-ste minuut komt Overdinkel door slordig uitverdedigen op een 2-1 voorsprong. Een bal die niet goed wordt verwerkt door de Enterse defensie wordt afgepakt door Overdinkel-speler Hidde Kalter, die daardoor één op één komt met Enter-keeper Mike Brinks. Kalter rond koeltjes af, waardoor Enter in de laatste fase van de wedstrijd alsnog op achterstand komt.

Veel tijd om te mokken is er dus niet en Enter recht de rug. De ingevallen Nick Derksen wordt naar voren gedirigeerd om het tij te keren. De gasten proberen nog vaker de ruimte achter de Overdinkelse defensie te zoeken en zo wordt in de 86e minuut spits Van Otten nogmaals bereikt via een steekpass. Van Otten is zijn directe tegenstander te snel af, waardoor de verdediger aan de noodrem moet trekken. Dit resulteert in een vrije trap op een gunstige plek op de rand van de 16-meter. Mees ten Broeke, die vertrouwen heeft gekregen na zijn eerste treffer, legt aan voor de vrije trap en schiet deze met een mooie boog in de rechterbovenhoek. Stand 2-2.

Enter blijft gas bij geven en gaat op zoek naar de winnende treffer. Via een klutsbal na nog een vrije trap in de buurt van de zestien meter, belandt de bal voor de voeten van invaller Thomas Roetgering. De jeugdspeler schiet met zijn linkerbeen de bal tussen alle Overdinkel verdedigers door en scoort de verlossende 2-3. Zo zijn binnen 5 minuten de rollen in Overdinkel volledig omgedraaid en moet de thuisploeg opeens zelf op zoek gaan naar een doelpunt om een punt te redden.

In de blessuretijd stuurt trainer Noel Spijker dan ook zijn keeper mee naar voren bij mogelijk de laatste cornerbal van de wedstrijd. Enter staat met 10 man in eigen zestien om een doelpunt uit deze hoekschop te voorkomen. Wanneer de bal wordt voorgegeven, wordt deze gelukkig goed verwerkt door de Enter defensie. De bal komt voor de voeten van Tim van Otten terecht, die de goed achter de bal blijvende  aanvaller Wout Brinks op weg stuurt naar een lege goal. De jeugdige spits faalt niet en zet de allesbeslissende 2-4 in de 92e minuut op het scorebord. Dit is tevens de eindstand.

Zo weet Enter dus een achterstand in minder dan 10 minuten tijd om te buigen in een verlossende overwinning. Doordat naast Overdinkel andere concurrenten LSV Lonneker en SV Almelo ook verloren, doet Enter goede zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer Gerard Bos klimt zo naar 5e plek in de 4e klasse A en zal deze voorsprong volgende week ook nog eens kunnen vergroten. Dan komt namelijk directe belager LSV Lonneker naar sportpark Krompatte. Bij een overwinning kan Enter het verschil in punten vergroten van 2 naar 5. Wederom dus een en belangrijke pot komende zondag op sportpark Krompatte.