Verslagen

Sublieme generale voor hervatting competitie

Nadat de inhaalwedstrijd tegen Haarle voor de derde keer werd afgelast, speelde sv Enter donderdagavond de eerste wedstrijd van 2024. De rood-witten namen het op tegen zaterdag 3e klasser SVVN uit Nijverdal. Op papier een geduchte tegenstander voor de nummer 3 uit de 4e klasse A. Op het veld was hier echter weinig sprake van. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden de Enternaren in een hoger tempo en dicteerden zo het spel. Uiteindelijk werd het 5-1 voor de thuisploeg, maar deze score had zomaar ook ruimer uit kunnen vallen. Desalsniettemin een prima generale voor Daan Jalving en zijn mannen die volgende week zondag de competitie hervatten tegen BVV Borne.

Direct vanaf het begin hadden de Enternaren de druk er goed op. Nadat SVVN de aftrap neemt, worden zij teruggedrongen op eigen helft. Voetballend proberen de heren uit Nijverdal onder de druk uit te komen, maar zonder succes. Na een balverovering van sv Enter op de helft van de tegenstander wordt snel clubtopscorer Tim van Otten in stelling gebracht. Met ietwat geluk belandt de bal in de zestienmeter voor zijn voeten en zoals we van Otten kennen rond hij koelbloedig af. 1-0. Niet veel later volgt ook de 2-0. Ditmaal een goal uit het boekje (zie de beelden). Vanaf een doeltrap bij keeper Guus Lammertink gaat de bal via een aantal schijven dwars door de druk van SVVN heen. Uiteindelijk is het Thomas Roetgering die Remon Oremus de diepte instuurt. Vanaf een meter of 20 stift Oremus de bal over de SVVN-keeper heen het doel in. Een wonderschoon doelpunt waarvan de handen langs het veld op elkaar gaan.

Na de 2-0 wordt de thuisploeg wat slordig. Ondanks dat het een handvol met kansen bij elkaar speelt, is de ploeg zowel in de passing áls in de afronding niet zorgvuldig. SVVN mag dan ook van geluk spreken dat de score niet verder uitloopt. Toch is daar in de 30e minuut de 3-0, wanneer na wederom goed drukzetten van de thuisploeg de bal bij Tim van Otten komt. Van Otten schuift de bal langs de doelman en maakt zijn tweede van de avond. Nu de score op de 3-0 staat besluit SVVN tot de rust de schade te beperken en zakt ver in op eigen helft. Ruststand 3-0.

Na rust komt SVVN scherper uit de kleedkamer. Het eerste wapenfeit van de Nijverdallers is dan ook gelijk raak. Na een prima aanval over rechts, breekt de spits van SVVN door en gaat één op één met invaller Rutger Geels. De spits faalt niet en zo is het dan ook 3-1. Lang kunnen de gasten echter niet genieten van hun treffer. Binnen vijf minuten ligt de bal alweer aan de andere kant in het net nadat centrale verdediger Arno Slagers de bal vanuit een corner binnenkopt. Na de 4-1 volgt ook al de 5-1 als Tim van Otten neergaat in het strafschopgebied van SVVN. Arbiter Rolfes fluit voor een strafschop, die Thomas Roetgering koelbloedig binnenschiet. Stand 5-1.

Na de 5-1 volgen enkele wissels. Zo komt gelegenheidsspits Brent Geels in het veld, die gelijk een paar goede kansen krijgt voorgeschoteld. Helaas voor hem, is de keeper van SVVN attent op zijn schoten. Naarmate de 90 minuten dichterbij komen, daalt het niveau van de wedstrijd ook. Beide ploegen nemen wat gas terug en lijken genoegen te nemen met de uitslag. Een laatste schot op doel is er nog voor Mees ten Broeke, maar zijn vizier staat niet op scherp deze avond. Na strak 90 minuten voetbal fluit Rolfes voor het einde van de wedstrijd.

De Enternaren zullen tevreden zijn over het vertoonde spel deze avond en kunnen met vertrouwen de tweede seizoenshelft ingaan. Volgende week zondag is het dan ook zover, dan treft Enter thuis op de krompatte BVV Borne. Borne staat op een 8e plek op de ranglijst, maar spelen aanstaande zondag nog de inhaalwedstrijd tegen UD Weerselo. Wij hopen u graag te zien zondag 21 januari op sportpark Krompatte.