Laatste nieuws

Van het bestuur – Corona – Update (nr. 20)

Beste leden, trainers, vrijwilligers, ouders / verzorgers en sponsoren van sv Enter,

Inleiding

Hierbij alweer de 20e ‘Corona update’. Op zondag 15 maart 2020, nu ruim 40 weken geleden, werd het amateurvoetbal voor de eerste keer stop gelegd. Na de zomer vakantie mochten we weer even voetballen, zelfs in aanwezigheid van publiek, uiteraard wel op 1,5 m. De kantine hebben we in de maanden augustus en september weer even kunnen open stellen. Maar helaas, de besmettingen liepen weer snel op en de kantine moest weer dicht en er mocht alleen nog zonder publiek gespeeld worden. Ons eerste elftal speelde nog twee wedstrijden zonder publiek, wedstrijden die via een live-stream gevolgd konden worden. Op 11 oktober speelden we voor het laatst een competitiewedstrijd. We liggen inmiddels al weer ruim 3 maanden stop.

KNVB scenario’s

De KNVB heeft in principe twee scenario’s klaar staan voor de hervatting van het amateurvoetbal:

  • De competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Bij de tweede optie kan sv Enter 1 dus voortbouwen op de resultaten die tot nu tot neergezet zijn, 4 wedstrijden, evenzovele overwinningen (4-12).

Zoals het er nu uitziet zal de KNVB in de week van 9 februari hierover een besluit nemen.

Algemene Ledenvergadering

De ledenvergadering in 2020 kon helaas niet doorgaan. Dit jaar komt er hoe dan ook een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV 2021 staat vooralsnog gepland op 1 april 2021, de dag voor Goede Vrijdag. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een ‘Online ALV’. Mocht er eind maart duidelijk zicht zijn op een normale ALV dan kan ook besloten worden om de ALV in mei of juni te organiseren als een ‘fysieke’ bijeenkomst in het clubhuis. Deze laatste optie heeft uiteraard de voorkeur. Maar anderzijds, we kunnen ook niet blijven uitstellen.

Verkoop kantinevoorraad

Doordat de lock-down verlengd is en het uitermate onzeker is wanneer we weer gezellig in de kantine een drankje kunnen doen, zitten we met diverse artikelen, snoep en drank, die binnenkort aan de verkoopdatum zitten.

Wij bieden jullie de mogelijkheid om dit voor inkoopsprijs te kopen, zodat de schade voor sv Enter enigszins beperkt blijft.

Grolsch bier €8,50 + €3,90 statiegeld
Diverse frisdranken €1,- per flesje
Diverse snoepsoorten €0,50 per zakje

Heb je interesse stuur dan even een berichtje naar [email protected] dan maken we een afspraak wanneer het coronaproof kan worden opgehaald.

      

Jeugd kan zonder beperkingen blijven trainen

De trainingen en onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd blijven onveranderd mogelijk zonder beperkingen. De meeste teams zijn na de winterstop weer gestart met de trainingen. We blijven trainers en leiders ook langs deze weg aanmoedigen om zo veel mogelijk activiteiten te organiseren voor de jeugd, uiteraard binnen de nu van toepassing zijnde regels. Sporten is gezond en het verhoogt je weerstand, ook dit is belangrijk in de strijd tegen het Coronavirus. Laten we er met elkaar de schouders onder steken, wekelijks fanatiek blijven trainen en hopen dat de coronaperiode snel achter ons komt te liggen en we weer normale wedstrijden kunnen spelen op de zaterdagen.

Senioren

Senioren mogen de komende weken alleen in tweetallen op 1,5 m  afstand trainen. sv Enter 1 en sv Enter 2 hervatten de trainingen komende dinsdag (19 januari) onder leiding van Gerard Bos en Gijs Noltes.

Trainingsochtenden SmartGoals voor O8 t/m O15

Om toch zoveel mogelijk met elkaar in beweging te blijven en te trainen met de bal, tijdens deze coronaperiode, heeft de Technische Commissie in samenwerking met Carlo Kastermans (VTON) een tweetal trainingsochtenden met behulp van SmartGoals georganiseerd voor alle jeugdteams t/m de jeugd O15. De twee trainingsochtenden vinden plaats op zaterdag 23 januari en zaterdag 30 januari aanstaande.

Op www.sportnav.nl/voetbal/smartgoals en www.smartgoals.nl vind je meer informatie over SmartGoals. We denken als TC dat het een hele leuke en zinvolle bezigheid is voor onze jeugdspelers.

Technische Commissie

De Technische Commissie gaat in de komende weken verdere gesprekken aan met de jeugdtrainers om terug te blikken op het seizoen tot nu toe, maar vooral ook om al vooruit te kijken naar volgend seizoen.

sv Enter 100 jaar – Jubileumboek

We hebben al eerder gesproken over het 100 jarig bestaan van onze vereniging. Zoals u wellicht weet hebben de teams al gespeeld in de nieuwe shirts met het logo ‘sv Enter – 100 jaar’. In 2022 is het zover, op 1 september van dat jaar bestaat sv Enter 100 jaar. In het jubileumjaar zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden. Een ieder die hieraan, in welke vorm dan ook, wil bijdragen nodigen wij van harte uit om zich te melden bij het bestuur.

Een van de initiatieven die onlangs is afgetrapt is het Jubileumboek – sv Enter 100 jaar. Er is inmiddels een (kern)groep gevormd die hiermee aan de slag gaat. Ook hier geldt, denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren dan stellen we dat zeer op prijs. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van mooie (oude) foto’s of het schrijven van een mooi artikel, interview, reportage of een inspirerende column voor het boek.

Het laatste Jubileumboek – sv Enter 75 jaar (1997) is onlangs gedigitaliseerd en dit boek kan nu via onze website gelezen worden. Het boek is te vinden onder de button Informatie en vervolgens Geschiedenis.

De komende periode zullen we via de bekende ‘social media’ steeds leuke berichten uit de historie van sv Enter met u delen.

Daarnaast gaan we waar mogelijk ook al wat meer inzicht geven in activiteiten die we in het jubileumjaar gaan organiseren. Zodoende hopen we een ieder die betrokken is bij sv Enter enthousiast te maken voor het 100 jarig bestaan van onze prachtige vereniging.

Denk vooral ook na welke bijdrage u hierbij zou kunnen leveren. Gezamenlijk het sv Enter jubileumjaar voorbereiden is toch een mooi vooruitzicht waar je weer volop energie van krijgt.

Coronabeperkingen

Onderstaand zijn de belangrijkste zaken nog even op een rijtje gezet:

  • er worden de komende weken nog geen (competitie)wedstrijden gespeeld
  • jeugd tot en met 18 jaar hoeft tijdens het voetballen onderling geen 1,5 meter afstand te houden
  • alle trainingen van de jeugdteams kunnen op de gebruikelijke wijze doorgaan
  • er mogen geen oefenwedstrijden gespeeld worden tegen andere verenigingen, onderlinge oefenwedstrijden mogen wel
  • trainen voor volwassenen is alleen toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter, maximaal 2 personen mogen samen trainen, er mogen meer groepjes naast elkaar trainen zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen
  • de kleedkamers en douches zijn dicht
  • er zijn geen toeschouwers welkom op het sportpark, dit geldt zowel voor de trainingen als ook voor de onderlinge oefenwedstrijden
  • de kantine is en blijft gesloten

De maatregelen zijn er voor de gezondheid van alle leden, trainers, vrijwilligers en ouders/verzorgers en uiteindelijk voor de gehele (lokale) maatschappij. We vragen jullie je eraan te houden!

Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).

Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.

Blijf gezond, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.

We hopen elkaar weer snel te kunnen ontmoeten op ‘De Krompatte’.

Het bestuur van sv Enter.