Uncategorized

Van het bestuur – Corona – Update (nr. 21)

Beste leden, trainers, vrijwilligers, ouders / verzorgers en sponsoren van sv Enter,

Inleiding

Hierbij alweer de 21e ‘Corona update’. Op zondag 15 maart 2020, nu bijna 1 jaar geleden, werd het amateurvoetbal voor de eerste keer stop gelegd.

Na de zomer vakantie mochten we weer even voetballen, zelfs in aanwezigheid van publiek, uiteraard wel op 1,5 m. De kantine hebben we in de maanden augustus en september weer even kunnen open stellen.

Maar helaas, de besmettingen liepen weer snel op en de kantine moest weer dicht en er mocht alleen nog zonder publiek gespeeld worden. Ons eerste elftal speelde nog twee wedstrijden zonder publiek, wedstrijden die via een live-stream gevolgd konden worden. Op 11 oktober speelden we voor het laatst een competitiewedstrijd. We liggen inmiddels al weer ruim 4 maanden stop.

Gelukkig kan ons jeugd gewoon blijven trainen. Alle jeugdteams trainen hebben de trainingen weer opgepakt.

Tussendoor konden we even genieten van de winter en lag er een flink pak sneeuw op sportpark Krompatte en was trainen op de kunstgrasvelden gedurende anderhalve week niet mogelijk.

KNVB routekaart

De KNVB heeft een routekaart ontwikkeld voor de hervatting van het amateurvoetbal. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • A-categorie – bij sv Enter gaat het dan om het 1e, 2e en 3e elftal
  • B-categorie – dit zijn alle overige teams

Voor de B-categorie geldt dat de huidige competities niet meer hervat worden. In plaats daarvan organiseert de KNVB kleinschalige regionale competities: de KNVB Regio Cup. Alle teams in de categorie B doen standaard mee tenzij zij zich hiervoor afmelden. Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Afhankelijk van startdatum bestaan poules uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld.

Voor de A-categorie blijft vooralsnog het doel om de eerste competitiehelft uit te spelen. In dat geval kan sv Enter 1 dus voortbouwen op de resultaten die tot nu tot neergezet zijn, 4 wedstrijden, evenzovele overwinningen (4-12). Voorwaarde voor uit uitspelen van de eerste competitiehelft is dat er van 10 maart weer zonder beperkingen getraind kan worden. De competitie start dan in het weekend van 10/11 april.

Vervanging toplaag kunstgras hoofdveld

Deze zomer zal ons hoofdveld voorzien worden van een nieuwe toplaag. Het huidige veld is in 2009 aangelegd en is na 12 jaar echt aan vervanging toe. De aanbesteding is inmiddels gestart, we zullen jullie langs deze weg op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Algemene Ledenvergadering

De ledenvergadering kon in 2020 helaas niet doorgaan. Dit jaar komt er hoe dan ook een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV 2021 staat vooralsnog gepland op 1 april 2021, de dag voor Goede Vrijdag. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een ‘Online ALV’. Mocht er eind maart duidelijk zicht zijn op een normale ALV dan kan ook besloten worden om de ALV in mei of juni te organiseren als een ‘fysieke’ bijeenkomst in het clubhuis. Deze laatste optie heeft uiteraard de voorkeur. Maar anderzijds, we kunnen ook niet blijven uitstellen.

Jeugd kan zonder beperkingen blijven trainen

De trainingen en onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd blijven zoals hiervoor aangegeven onveranderd mogelijk zonder beperkingen. We blijven trainers en leiders ook langs deze weg aanmoedigen om zo veel mogelijk activiteiten te organiseren voor de jeugd, uiteraard binnen de nu van toepassing zijnde regels.

De Technische Commissie heeft in samenwerking met Carlo Kastermans (VTON) een tweetal trainingsochtenden met behulp van SmartGoals georganiseerd voor alle jeugdteams t/m de jeugd O15. De twee trainingsochtenden vonden plaats op zaterdag 23 januari en zaterdag 30 januari en zijn zeer enthousiast ontvangen. Vanwege deze positieve ervaringen zal hieraan een vervolg gegeven worden. Binnenkort zal de TC hierover nadere informatie verstrekken. Gedacht wordt aan twee zaterdagen in maart.

Senioren

Senioren mogen de komende weken alleen in tweetallen op 1,5 m afstand trainen. sv Enter 1 en sv Enter 2 hervatten de trainingen komende dinsdag (23 februari). Onder leiding van Gerard Bos, Gijs Noltes, Erwin Geels, Eric Braamhaar en René ten Broeke wordt er de komende tijd op dinsdag (2e elftal), donderdag (1e elftal) en zondag (1e elftal) getraind.

Technische Commissie

Voor de JO19-1 is voor het volgend seizoen een nieuwe trainers vastgelegd. Vorige week hebben we als technische commissie overeenstemming bereikt met Serkan Karaali als nieuwe trainer voor JO19-1.

Serkan Karaali (46) is een bekende in het amateurvoetbal. Eerst speelde hij voor Sportclub Rijssen en later speelde Serkan bij Excelsior’31. Karaali werd ontdekt door Heracles Almelo waar hij de jeugd verder heeft doorlopen. Na twee jaar in het tweede te hebben gespeeld, kwam hij uiteindelijk ook een jaar uit in de hoofdmacht.

Na vijf jaar wederom bij Excelsior’31 in het eerste te hebben gespeeld, kwam Serkan bij SVZW. Zijn voetballoopbaan heeft hij afgesloten bij Colmschate waarna hij met Philip Agteres naar Blauw Wit in Holten vertrok en daar assistent-trainer werd. Daarna was Serkan ook bij SVZW de assistent-trainer van Philip Agteres.

Vervolgens vond Serkan het tijd om op eigen benen verder te gaan en heeft hij eerst JO11-1 bij Excelsior’31 getraind en is op dit moment trainer bij Juventa’12 en traint daar JO15-1.

De Technische Commissie gaat in de komende weken verdere gesprekken aan met de jeugdtrainers om terug te blikken op het seizoen tot nu toe, maar vooral ook om al vooruit te kijken naar volgend seizoen.

sv Enter 100 jaar – Jubileumboek

We hebben al eerder gesproken over het 100 jarig bestaan van onze vereniging. Zoals u wellicht weet hebben de teams al gespeeld in de nieuwe shirts met het logo ‘sv Enter – 100 jaar’. In 2022 is het zover, op 1 september van dat jaar bestaat sv Enter 100 jaar. In het jubileumjaar zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden. Een ieder die hieraan, in welke vorm dan ook, wil bijdragen nodigen wij van harte uit om zich te melden bij het bestuur.

Een van de initiatieven die onlangs is afgetrapt is het Jubileumboek – sv Enter 100 jaar. Er is inmiddels een (kern)groep gevormd die hiermee aan de slag gaat. Ook hier geldt, denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren dan stellen we dat zeer op prijs. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van mooie (oude) foto’s of het schrijven van een mooi artikel, interview, reportage of een inspirerende column voor het boek.

Er is een tijdlijn sv Enter 100 jaar (1922-2022) uitgewerkt en de komende periode zullen we via de bekende ‘social media’ steeds leuke berichten uit de historie van sv Enter met u delen.

Daarnaast gaan we waar mogelijk ook al wat meer inzicht geven in activiteiten die we in het jubileumjaar gaan organiseren. Zodoende hopen we een ieder die betrokken is bij sv Enter enthousiast te maken voor het 100 jarig bestaan van onze prachtige vereniging. Denk vooral ook na welke bijdrage u hierbij zou kunnen leveren. Gezamenlijk het sv Enter jubileumjaar voorbereiden is toch een mooi vooruitzicht waar je weer energie van krijgt.

Coronabeperkingen

Onderstaand zijn de belangrijkste zaken nog even op een rijtje gezet:

  • er worden de komende weken nog geen (competitie)wedstrijden gespeeld
  • jeugd tot en met 18 jaar hoeft tijdens het voetballen onderling geen 1,5 meter afstand te houden
  • alle trainingen van de jeugdteams kunnen op de gebruikelijke wijze doorgaan
  • er mogen geen oefenwedstrijden gespeeld worden tegen andere verenigingen, onderlinge oefenwedstrijden mogen wel
  • trainen voor volwassenen is alleen toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter, maximaal 2 personen mogen samen trainen, er mogen meer groepjes naast elkaar trainen zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen
  • de kleedkamers en douches zijn dicht
  • er zijn geen toeschouwers welkom op het sportpark, dit geldt zowel voor de trainingen als ook voor de onderlinge oefenwedstrijden
  • de kantine is en blijft gesloten

De maatregelen zijn er voor de gezondheid van alle leden, trainers, vrijwilligers en ouders/verzorgers en uiteindelijk voor de gehele (lokale) maatschappij. We vragen jullie je eraan te houden!

Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).

Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.

Blijf gezond, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.

We hopen elkaar weer snel te kunnen ontmoeten op ‘De Krompatte’.

Het bestuur van sv Enter.