Laatste nieuws

Van het bestuur – Corona – Update (nr. 22)

Beste leden, trainers, vrijwilligers, ouders / verzorgers en sponsoren van sv Enter,

Inleiding

Een nieuwe update van het bestuur. Voor de ‘jongvolwassenen’ is het nu mogelijk om ‘normaal’ te trainen. De groep tot 27 jaar mag zonder de beperking van de 1,5 meter trainen.

Voor de selectie betekent dit dat er een groep van 6 ‘oudere’ spelers apart van de rest van de groep moet trainen. Een bijzondere situatie, moeilijk uit te leggen, maar we zullen het er nog een aantal weken mee moeten doen.

Voor alle duidelijkheid, op basis van de huidige regels mag dus elk ‘jongvolwassenen’ lid van sv Enter weer lekker trainen. Ook Dames 1 heeft de trainingen onder leiding van Hans Dirksen weer hervat. Er mogen ook onderling oefenwedstrijden (11 vs 11 of 7 vs 7) gespeeld worden, spelen tegen andere verenigingen blijft nog even toekomstmuziek.

De jeugd blijft volop in training. Regelmatig worden er op de zaterdagen leuke activiteiten georganiseerd. Recent hebben we in samenwerking met Carlo Kastermans (ontwikkelaar van de VTON app) gedurende 4 zaterdagen leuke interactieve voetbaltrainingen georganiseerd. Dit soort activiteiten zullen we blijven organiseren totdat er weer ‘normaal’ gevoetbald kan worden.

Op zondag 4 april (1e paasdag) organiseren we in samenwerking met DS voetbalschool een Paastraining. Een training met veel nadruk op balcontact, dribbelen, skills, 1v1 / 2v2 en partij spelen. De training is voor jongens en meiden vanaf 8 tot en met 15 jaar. Groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Voor aanmelden zie de sv Enter social media.

Onlangs zijn de laatste, niet langer houdbare, producten uit de kantinevoorraad verkocht. Wij danken onze leden voor de bereidwilligheid om deze producten af te nemen om zodoende de schade voor de vereniging zo veel mogelijk te beperken.


KNVB routekaart

De KNVB heeft een routekaart ontwikkeld voor de hervatting van het amateurvoetbal. Inmiddels is duidelijk dat de huidige competities niet meer hervat worden.

In plaats daarvan organiseert de KNVB kleinschalige regionale competities: de KNVB Regio Cup. Alle teams doen standaard mee tenzij zij zich hiervoor afmelden. Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Afhankelijk van startdatum bestaan poules uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld. De KNVB gaat binnenkort (begin april) de poule-indelingen bekend maken. Wanneer deze van start gaan is nog niet aan te geven. Dit hangt af van de Corona situatie en het versoepelen van maatregelen.


Vervanging toplaag kunstgras hoofdveld

Deze zomer zal ons hoofdveld voorzien worden van een nieuwe toplaag. Het huidige veld is in 2009 aangelegd en is na 12 jaar echt aan vervanging toe. De aanbesteding is inmiddels gestart, we zullen jullie langs deze weg op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

 

Duurzaamheid – realisatie zonnepanelen

Ook sv Enter heeft zijn verantwoordelijkheid genomen op het gebied van duurzaamheid. We hebben SunCatch Solarsystems opdracht gegeven om 86 PV panelen te plaatsen op het dak van onze kantine. Op deze manier kunnen wij als vereniging ook ons steentje bijdragen aan een betere, duurzamere wereld. De investering kunnen wij grotendeels financieren door een donatie uit het Rabo Clubsupport fonds en uit het fonds Maatschappelijke Duurzame Projecten van de Stichting Duurzame Energie Wierden – Enter. Daarnaast zullen wij subsidie aanvragen bij de Subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door deze bijdrages en door de elektriciteitsopbrengst van de panelen verwachten wij binnen enkele jaren de investering terugverdiend te hebben. De werkzaamheden zullen begin april uitgevoerd worden.

 

Elektronisch slot op het ballenhok

Begin maart hebben wij het slot van de toegangsdeur naar het ballenhok vervangen door een elektronisch cilinderslot. Hierdoor is het mogelijk om zonder sleutel de deur te ontgrendelen. Alle leiders en trainers hebben inmiddels bericht ontvangen en hebben een app geïnstalleerd op hun mobiele telefoon waarmee het cilinderslot geactiveerd kan worden.

Hierdoor hoeven er geen fysieke sleutels meer uitgedeeld te worden.
Ook hoeven wij niet na elk seizoen de sleutels terug te krijgen van trainers of leiders die stoppen en deze weer uit te delen aan nieuwe vrijwilligers.

Het slot van de opslagruimte van onze klussenploeg hebben we enige tijd geleden al vervangen door eenzelfde elektronisch slot. Omdat zij erg enthousiast zijn over het gebruik hebben wij besloten om het slot van het ballenhok ook hiermee uit te rusten.

 

Algemene Ledenvergadering

De ledenvergadering kon in 2020 helaas niet doorgaan. Dit jaar komt er hoe dan ook een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV 2021 staat vooralsnog gepland op donderdag 1 juli 2021. We hopen dat dit een vergadering in ons clubhuis kan worden. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende 3 maanden.

 

Technische Commissie

Op zaterdag 6 maart en zaterdag 20 maart jl. hebben er een tweetal trainingsochtenden plaats gevonden op ons sportpark. Onder leiding van Carlo Kastermans (VTON) werd er voor O9 t/m O15 een circuittraining uitgezet. Een vervolg op de circuittrainingen in januari van dit jaar.

De Technische Commissie is inmiddels gestart met de teamindeling voor de jeugdteams voor het nieuwe seizoen. In de komende weken worden er met de verschillende trainers gesprekken gevoerd om zo meer en meer richting een voorlopige teamindeling te komen.

Voor het komende seizoen is sv Enter nog op zoek naar een trainer/coach voor JO17-1. De vacature hiervoor is terug te vinden op de website van sv Enter.

 

sv Enter 100 jaar

Volgend jaar rond deze tijd zullen we de eerste activiteiten in het kader van ons 100 jarig bestaan organiseren. Onderstaand treft u een opsomming van ideeën aan die tot nu toe ingebracht zijn:

  • Voetbalactivteiten; speciale editie van het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi, Jeugdtoernooi voor Betaald Voetbal Organisaties, Bedrijventoernooi, Nederlaagtoernooi, Voetbalclinics, 1 tegen 100, Penaltybokaal
  • Feestactiviteiten; Jubileumreceptie, Jubileumbrunch, Jubileumreunie, KantineQuiz, Playbackshow, Sportcafé, Fietstocht lang sv Enter historie
  • Overig; Jubileumboek, Voetbalplaatjesboek

 

Welke activiteiten daadwerkelijk gaan plaatsvinden zal in de komende maanden verder uitgewerkt worden. Dat we het jubileumjaar alleen gezamenlijk tot een succes kunnen maken is wel duidelijk. We rekenen dat ook op jullie. Meld je aan om een actieve bijdrage te leveren aan dit fantastische eeuwfeest.

Een van de initiatieven die al is afgetrapt is het Jubileumboek – sv Enter 100 jaar. Er is inmiddels een (kern)groep gevormd die hiermee aan de slag gaat. Ook hier geldt, denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren dan stellen we dat zeer op prijs. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van mooie (oude) foto’s of het schrijven van een mooi artikel, interview, reportage of een inspirerende column voor het boek.

 

Coronabeperkingen

Onderstaand zijn de belangrijkste zaken nog even op een rijtje gezet:

  • jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar hoeft tijdens het voetballen onderling geen 1,5 meter afstand te houden
  • er mogen geen oefenwedstrijden gespeeld worden tegen andere verenigingen, onderlinge oefenwedstrijden mogen wel
  • trainen voor volwassenen (vanaf 27 jaar) is alleen toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter, maximaal 4 personen mogen samen trainen, er mogen meer groepjes naast elkaar trainen zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen
  • de kleedkamers en douches zijn dicht
  • er zijn geen toeschouwers welkom op het sportpark, dit geldt zowel voor de trainingen als ook voor de onderlinge oefenwedstrijden
  • de kantine is en blijft gesloten

 

De maatregelen zijn er voor de gezondheid van alle leden, trainers, vrijwilligers en ouders/verzorgers en uiteindelijk voor de gehele (lokale) maatschappij. We vragen jullie je eraan te houden!

Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).

Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.

Blijf gezond, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.

We hopen elkaar weer snel te kunnen ontmoeten op ‘De Krompatte’.

Het bestuur van sv Enter.