Laatste nieuws

Van het bestuur – Corona – Update (nr. 23)

Beste leden, trainers, vrijwilligers, ouders / verzorgers en sponsoren van sv Enter,

Inleiding
Langzaam maar zeker lijkt het de goede kant op te gaan. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en voor 1 juli zou elke volwassene zijn eerste prik moeten hebben gehad.
Inmiddels is duidelijk dat de KNVB Regio Cup voor de senioren niet haalbaar is. Voor de jeugd wordt deze optie nog steeds open gehouden.
We hopen dat er nieuwe versoepelingen komen die mogelijk maken dat jeugdelftallen weer wedstrijden mogen spelen tegen andere verenigingen en dat ook de senioren vanaf 27 jaar weer zonder beperkingen mogen voetballen.
Aanstaande dinsdag speelt ons tweede elftal een oefenwedstrijd tegen JO19-1. Dit betreft dus een wedstrijd met allemaal spelers onder de 27 jaar. De wedstrijd staat onder leiding van Ramon Heveling. Helaas mogen we geen publiek toelaten bij deze wedstrijd.

Kennismakingstrainingen
sv Enter wil de jeugd in de aanloop van deze zomer, graag kennis laten maken met de voetbalsport. Daarom organiseert de club op alle zondagen in mei en juni kennismakingstrainingen. Deze starten om 10.00 uur en duren een uur. Elke zondag staan er weer nieuwe sv Enter trainers op het veld, om de jeugd kennis te laten maken met de bal en sporten in teamverband.
Hoe eerder een kind in aanraking komt met een sport hoe beter. Welke sport het ook wordt, één ding staat voorop: je moet er plezier in hebben. En dat is ook gewoon een kwestie van proberen. sv Enter laat graag zien hoe leuk voetbal is! Voetballen kan bij sv Enter vanaf vijf jaar. Vanaf die leeftijd begint een kind balgevoel te ontwikkelen en is de coördinatie doorgaans voldoende om met voetballen te starten.
Meedoen is kosteloos en vrijblijvend, je hoeft je dan ook niet aan te melden voor deze trainingen. Kom gewoon langs! Meisjes en jongens die na deze periode besluiten lid te worden, kunnen in het nieuwe seizoen aansluiten in één van de jeugdelftallen.
De eerste training, voor meisjes en jongens vanaf 5 tot met 12 jaar, heeft inmiddels plaatsgevonden op zondag 2 mei. Op deze training hebben we zo’n 22 meisjes en jongens mogen begroeten.

KNVB routekaart
De KNVB heeft een routekaart ontwikkeld voor de hervatting van het amateurvoetbal. Inmiddels is duidelijk dat de huidige competities niet meer hervat worden.
In plaats daarvan organiseert de KNVB kleinschalige regionale competities: de KNVB Regio Cup. Voor de senioren is de Regio Cup helaas niet meer mogelijk.
Alle jeugdteams doen standaard mee tenzij zij zich hiervoor afmelden. Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Afhankelijk van startdatum bestaan poules uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld.
De poule-indelingen heeft de KNVB inmiddels bekend gemaakt. Wanneer de Regio Cup van start gaat is nog niet aan te geven. Dit hangt af van de Corona situatie en het versoepelen van maatregelen.

Vervanging toplaag kunstgras hoofdveld
Deze zomer zal ons hoofdveld voorzien worden van een nieuwe toplaag. Het huidige veld is in 2009 aangelegd en is na 12 jaar echt aan vervanging toe. De aanbesteding is inmiddels gestart.
Onlangs hebben we een voorlopige planning doorgekregen vanuit de Sawe. De verwachting is dat er eind juni gestart wordt met de werkzaamheden en dat de vervanging ongeveer 3 weken in beslag gaat nemen. We houden jullie langs deze weg op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Duurzaamheid – zonnepanelen
Ook sv Enter heeft zijn verantwoordelijkheid genomen op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft SunCatch Solarsystems 86 PV panelen geplaatst op het dak van onze kantine. Op deze manier dragen wij als vereniging ons steentje bij aan een betere, duurzamere wereld.
De investering kunnen wij, zoals ook eerder aangegeven, grotendeels financieren door een donatie uit het Rabo Clubsupport fonds en uit het fonds Maatschappelijke Duurzame Projecten van de Stichting Duurzame Energie Wierden – Enter. Daarnaast hebben we subsidie aangevraagd bij de Subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Door deze bijdrages en door de elektriciteitsopbrengst van de panelen verwachten wij binnen enkele jaren de investering terugverdiend te hebben.
De installatie is vanaf 8 april operationeel en in de eerste maand hebben we al ruim 3.300 kWh opgewekt.

Algemene Ledenvergadering
De ledenvergadering kon in 2020 helaas niet doorgaan. Dit jaar komt er hoe dan ook een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV 2021 staat vooralsnog gepland op donderdag 1 juli 2021. We hopen dat dit een vergadering in ons clubhuis kan worden. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende 2 maanden.

Technische Commissie
De Technische Commissie legt momenteel de laatste hand aan de teamindelingen voor de jeugdteams voor het nieuwe seizoen.

sv Enter 100 jaar
Volgend jaar rond deze tijd zullen we de eerste activiteiten in het kader van ons 100 jarig bestaan organiseren. Onderstaand treft u een opsomming van ideeën aan die tot nu toe ingebracht zijn:

  • Voetbalactivteiten; speciale editie van het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi, Jeugdtoernooi voor Betaald Voetbal Organisaties, Bedrijventoernooi, Nederlaagtoernooi, Voetbalclinics, 1 tegen 100, Penaltybokaal
  • Feestactiviteiten; Jubileumreceptie, Jubileumbrunch, Jubileumreünie, KantineQuiz, Playbackshow, Sportcafé, Fietstocht lang sv Enter historie
  • Overig; Jubileumboek, Voetbalplaatjesboek

Welke activiteiten daadwerkelijk gaan plaatsvinden zal in de komende maanden verder uitgewerkt worden. Dat we het jubileumjaar alleen gezamenlijk tot een succes kunnen maken is wel duidelijk. We rekenen dat ook op jullie. Meld je aan om een actieve bijdrage te leveren aan dit fantastische eeuwfeest.
Een van de initiatieven die al is afgetrapt is het Jubileumboek – sv Enter 100 jaar. Er is inmiddels een (kern)groep gevormd die hiermee aan de slag gaat. Ook hier geldt, denkt u in welke vorm dan ook een bijdrage te kunnen leveren dan stellen we dat zeer op prijs. Denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van mooie (oude) foto’s of het schrijven van een mooi artikel, interview, reportage of een inspirerende column voor het boek.

Coronabeperkingen
Onderstaand zijn de belangrijkste zaken nog even op een rijtje gezet:

  • jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar kunnen zonder beperkingen trainen en mogen binnen de vereniging oefenwedstrijden spelen
  • trainen voor volwassenen (vanaf 27 jaar) is alleen toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter, maximaal 4 personen mogen samen trainen, er mogen meer groepjes naast elkaar trainen zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen
  • de kleedkamers en douches zijn dicht
  • er zijn geen toeschouwers welkom op het sportpark, dit geldt zowel voor de trainingen als ook voor de onderlinge oefenwedstrijden
  • de kantine is en blijft gesloten

De maatregelen zijn er voor de gezondheid van alle leden, trainers, vrijwilligers en ouders/verzorgers en uiteindelijk voor de gehele (lokale) maatschappij. We vragen jullie je eraan te houden!
Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).

Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.

Blijf gezond, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.
We hopen elkaar weer snel te kunnen ontmoeten op ‘De Krompatte’.

Het bestuur van sv Enter.