Laatste nieuws

Van het bestuur – Wekelijkse update (nr. 8) – Coronacrisis

Beste leden, trainers, vrijwilligers, sponsoren, ouders en verzorgers van sv Enter,

We zijn weer begonnen! Na precies 7 weken kon er opnieuw gevoetbald worden op ons mooie sportpark Krompatte.
Laat op de dinsdagavond ontvingen we de instructies van de Gemeente. In allerijl hebben we de laatste hand gelegd aan het ‘sv Enter Corona protocol’ en dit ingediend bij de Gemeente.
Woensdag in de loop van de dag ontvingen de goedkeuring op ons plan en een paar uurtjes later ontvingen we eerste pupillen op ons sportpark.
Er is zoals gebruikelijk in 2 blokken getraind en in totaal hebben we een kleine 100 pupillen en junioren mogen ontvangen.
De eerste trainingsavonden zijn goed verlopen, de nieuwe regels worden goed nageleefd. Ook ‘sportwethouder’ Eric Braamhaar heeft zich persoonlijk op de hoogte gesteld.
Voor het ons ‘Coronaprotocol’ verwijs ik graag naar de website en social media.
Een van de onderdelen van het protocol is het aanstellen van een toezichthouder op de trainingsavonden. Inmiddels hebben we een groepje vrijwilligers hiervoor. We zoeken nog extra vrijwilligers, dus als je ook een steentje wilt bijdragen meld je dan bij een van bestuursleden of TC-leden of stuur even een mail naar [email protected]

Ook in de afgelopen week hebben we gezien dat de stabilisatie van de Coronacrisis zich gelukkig voortzet. Hopelijk kan de overheid binnenkort de versoepeling voortzetten.

We zijn als bestuur van sv Enter blij met de eerste stapjes in de goede richting.
Voetbal heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze nu ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Belangrijk: het sportpark blijft buiten de georganiseerde trainingen gesloten voor iedereen.

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor sv Enter?
Er mag door alle jeugdleden weer georganiseerd getraind worden.
Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid trainen, waarbij ze niet perse de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden.
Dit betreft dus onze pupillen, oftewel minies, JO8, JO9, JO11/MO11 en JO13/MO13.
Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.
Dit betreft dus onze junioren, oftewel JO15/MO15, JO17/MO17 en JO19/MO19.
Voor onze senioren is het dus nog niet mogelijk om de trainingen te hervatten.
De kantine en kleedkamers blijven voorlopig dicht en ouders mogen niet langs de lijn staan.

De grote sv Enter Kantine Quiz
Zoals jullie in afgelopen weken gemerkt hebben zitten we niet stil bij sv Enter. Ook in deze Coronacrisis worden er allerlei mooie initiatieven ontwikkeld. Daarom willen jullie graag informeren over De grote sv Enter kantine Quiz die op zondag 17 mei gaat plaatsvinden, voor de uitnodiging en uitgebreide toelichting, zie poster en de tekst hieronder.

Iedereen mist het natuurlijk bij sv Enter, elk weekend weer. Iedereen wil natuurlijk niets liever dan even in het weekend het gevoel van de kantine terug te hebben. Dit gevoel willen we daarom 17 mei terugbrengen in de grote SV Enter Kantinequiz! Met pittige vragen, gezellige presentators, veel humor, breinbrekers maar bovenal weer het vermaak op de zondagmiddag.

De Kantine Quiz is er voor iedereen, van jong tot oud, Enternaar tot geen Enternaar, kenner tot gezelligheidsmens en meer! Er komen anekdotes in, oude beelden, voetbalfragmenten en meer. De quiz wordt live via YouTube uitgezonden vanaf 13.30 deze middag (ook voor de mensen die geen belang hebben bij de quiz is het een aanrader). We spelen een echte wedstrijd met de voorbeschouwing, de wedstrijd en de einduitslag. We verdelen leuke prijzen onder de nummers 1 t/m 3 en voor het team van de rode lantaarn.

Even gezellig met een paar vrienden, vriendinnen of familieleden de Kantinequiz maken wordt natuurlijk leuker met een hapje en een drankje. Daarom kan er gekozen worden uit verschillende pakketten:

 1. Alleen met de quiz meedoen -> 15 euro
 2. Heren borrelplank, bestaande uit bier en allerlei lekkernijen -> 30 euro
 3. Vrouwen borrelplank, bestaande uit een flesje wijn en allerlei lekkernijen -> 30 euro
 4. Steun de club-pakket, bestaande uit een koud kratje Grolsch en allerlei lekkernijen -> 50 euro

Hoe kun je meedoen? Maak een team met 2 tot 4 personen. Probeer waar mogelijk ook de ouderen erbij te betrekken of te helpen met het opstarten. (Houdt rekening met de RIVM richtlijnen).

Geef je op door te mailen naar [email protected] met je teamnaam, namen van de deelnemers, welk bovenstaand pakket wordt gekozen, eventueel een teamfoto (oude foto of een online foto) en een pakkende slogan (waarmee een prijs te verdienen valt).

Wanneer dit gedaan is krijgen jullie een bevestiging, volgende week alle informatie via het opgegeven mailadres en kan één van jullie zondagochtend 17 mei eventueel jullie pakket ophalen bij de Krompatte. Probeer elkaar te helpen om er weer eens een gezellige zondagmiddag van te maken!

Jubileumshirts
SV Enter is opgericht in 1922 en bestaat dus over twee jaar 100 jaar. Om dit jubileum te vieren en naar buiten toe uit te dragen, zijn er originele jubileum shirts, voorzien van het logo ‘sv Enter – 100 jaar’, ontworpen.

Vanaf komend seizoen gaan we hierin spelen.

Een en ander wordt door de volgende mensen geregeld:

 • O8 en O9 – Olga Freriksen
 • O11 – Lieke Busger op Vollenbroek
 • O13 – Annemarie Pots
 • O15 – Chantal Pluimers
 • O17 – Manon Lammertink
 • O19 – Jacqueline ten Broeke
 • Senioren – Huub Ezendam

Bovenstaande mensen zullen contact opnemen met de leiders om te inventariseren hoeveel shirts van welke maat besteld moeten worden. Tevens kunnen deze personen benaderd worden bij problemen of vragen over de kleding.
Wij verheugen ons erop om iedereen in deze nieuwe shirts te zien schitteren!

Toernooien
Zoals eerder besproken hadden we nog 3 toernooien in de planning staan.
Het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi (6 en 7 juni), het sv Enter Stichting Support U12 Tournament 2020 (reeds uitgesteld) en het traditionele Nachttoernooi (ook uitgesteld).
We hebben helaas vorige week moeten besluiten om het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi 2020 definitief af te lassen.
De volgende editie van het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi zal in juni 2021 plaatsvinden.

Seizoen 2020-2021
Ook in de afgelopen week is de Technische Commissie volop bezig geweest met de voorbereidingen voor seizoen 2020-2021.
De Technische Commissie heeft meermaals ‘op afstand’ vergaderd en is met name bezig geweest met de teamindelingen voor seizoen 2020-2021 en het organiseren van het kader rondom de teams.
Binnenkort volgt er meer nieuws over deze onderwerpen.

Website en social media
Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).
Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.
We hopen dat onze pupillen en junioren de komende weken weer veel spelplezier gaan beleven op De Krompatte.
Hopelijk kunnen we ook onze andere leden binnen afzienbare tijd weer ontmoeten op Krompatte.

Zorg goed voor elkaar, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.

Het bestuur van sv Enter.