Laatste nieuws

Wim Kieft en ‘El Sierd’ de Vos naar s.v. Enter

Het sportcafé bij sv Enter kent dit jaar een absolute topbezetting. Naast presentator Eddy van der Ley maken op 10 november ex-topspits Wim Kieft en cult-commentator Sierd ‘Koekoek’ de Vos hun opwachting in de kantine van de Enterse club. Het belooft derhalve een topshow te worden, vol smakelijke anekdotes, humor én een serieuze ondertoon, want Kieft was twintig jaar verslaafd aan cocaïne en is niet te beroerd daarover te vertellen. Het sportcafé begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Na de pauze, na 21.15 uur, is er voor de bezoekers onder meer gelegenheid tot het stellen van vragen aan de prominente gasten.

Wim Kieft
Wim Kieft kende een uiterst succesvolle voetballoopbaan. Kwam uit voor Ajax, PSV, Pisa, Torino en Bordeaux. Speelde 42 keer in Oranje, pakte met PSV in 1988 de Europa Cup 1, werd zes keer landskampioen en vier keer bekerwinnaar, was op zijn 19de al topscorer van Europa. Maar droeg ook bijna twintig jaar een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Vertelde aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, zijn onwaarschijnlijke verhaal, met de succesvolle biografie KIEFT als resultaat. Vertelt daarin over zijn bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. In een boek vol zelfspot en trots. Triest en soms grappig tegelijk. Over Ajax, PSV, Oranje en uiteraard over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988.

Sierd de Vos
Sierd ‘Koekoek’ de Vos is met afstand de meest kleurrijke en originele voetbal- en sportcommentator van Nederland. Ofschoon hij al bijna veertig jaar meeloopt in het wereldje, lijkt zijn populariteit alleen maar toe te nemen. Al zijn er ook Sierd de Vos-haters. Want je bent voor hem of tegen hem, een tussenweg bestaat niet. Hoe dan ook, met ‘El Sierd’ is het ‘never a dull moment’ tijdens voetbalwedstrijden. Hij verrijkt de bagage van de kijker met restauranttips, anekdotes en zinloze details. Maar is ook een specialist in het monteren van aparte filmpjes met humoristische en/of serieuze inslag. Vertelt tijdens lezingen net zo smakelijk en gepassioneerd als voor tv.