Algemeen

Van het bestuur – Wekelijkse update (nr. 9) – Coronacrisis

Beste leden, trainers, vrijwilligers, sponsoren, ouders en verzorgers van sv Enter,

We zijn weer begonnen en er kan komende week meer! Ook de senioren mogen vanaf 11 mei weer trainen met inachtneming van de 1,5 m afstand.
Het Corona protocol is hierop aangepast en ingediend bij de Gemeente.
Er wordt zoals gebruikelijk in 2 blokken getraind, de pupillen in het 1e blok en de junioren en senioren in het 2e blok.
Als we terugkijken op de eerste trainingsweken dan mogen we tevreden zijn. Ouders houden zich goed aan de regels en komen niet op het sportpark.
Voor de junioren is het uiteraard wennen met de 1,5 m, maar we zien dat de trainers hier goed op inspelen.
Voor het ons ‘Coronaprotocol’ verwijs ik graag naar de website en social media.
Een van de onderdelen van het protocol is de aanwezigheid van een toezichthouder op de trainingsavonden. Inmiddels hebben we een groepje vrijwilligers hiervoor. We zoeken nog extra vrijwilligers, dus als je ook een steentje wilt bijdragen meld je dan bij een van bestuursleden of TC-leden of stuur even een mail naar [email protected]
We als bestuur van sv Enter blij met de eerste stapjes en de vervolgstappen in de goede richting.

Belangrijk:

  • het sportpark blijft buiten de georganiseerde trainingen gesloten voor iedereen
  • de kantine en kleedkamers blijven voorlopig dicht en ouders mogen niet langs de lijn staan

Wat betekenen de coronamaatregelen van 11 mei voor sv Enter?
Er mag door alle jeugdleden weer georganiseerd getraind worden.
Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid trainen, waarbij ze niet perse de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Dit betreft dus onze pupillen, oftewel minies, JO8, JO9, JO11/MO11 en JO13/MO13.
Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Dit betreft dus onze junioren, oftewel JO15/MO15, JO17/MO17 en JO19/MO19.
Vanaf 11 mei mogen dus ook onze senioren de trainingen hervatten. Zoals hiervoor aangegeven, met inachtneming van de 1,5 m onderlinge afstand.

De grote sv Enter Kantine Quiz
De voorbereidingen van De grote sv Enter kantine Quiz lopen volop. Inmiddels hebben zich ruim 40 teams aangemeld. Ook vandaag kan er nog ingeschreven worden. We hopen meer dan 50 teams te kunnen begroeten op zondagmiddag 17 mei. De grote sv Enter kantine Quiz begint om 13:30 uur. Het belooft een ouderwets gezellige middag te worden vol met verrassingen.

Iedereen mist het natuurlijk bij sv Enter, elk weekend weer. Iedereen wil natuurlijk niets liever dan even in het weekend het gevoel van de kantine terug te hebben. Dit gevoel willen we daarom 17 mei terugbrengen in de grote SV Enter Kantinequiz! Met pittige vragen, gezellige presentators, veel humor, breinbrekers maar bovenal weer het vermaak op de zondagmiddag.
De Kantine Quiz is er voor iedereen, van jong tot oud, Enternaar tot geen Enternaar, kenner tot gezelligheidsmens en meer! Er komen anekdotes in, oude beelden, voetbalfragmenten en meer. De quiz wordt live via YouTube uitgezonden vanaf 13.30 deze middag (ook voor de mensen die geen belang hebben bij de quiz is het een aanrader). We spelen een echte wedstrijd met de voorbeschouwing, de wedstrijd en de einduitslag. We verdelen leuke prijzen onder de nummers 1 t/m 3 en voor het team van de rode lantaarn.
Even gezellig met een paar vrienden, vriendinnen of familieleden de Kantinequiz maken wordt natuurlijk leuker met een hapje en een drankje. Daarom kan er gekozen worden uit verschillende pakketten:

  1. Alleen met de quiz meedoen -> 15 euro
  2. Heren borrelplank, bestaande uit bier en allerlei lekkernijen -> 30 euro
  3. Vrouwen borrelplank, bestaande uit een flesje wijn en allerlei lekkernijen -> 30 euro
  4. Steun de club-pakket, bestaande uit een koud kratje Grolsch en allerlei lekkernijen -> 50 euro

Hoe kun je meedoen? Maak een team met 2 tot 4 personen. Probeer waar mogelijk ook de ouderen erbij te betrekken of te helpen met het opstarten. (Houdt rekening met de RIVM richtlijnen).
Geef je op door te mailen naar [email protected] met je teamnaam, namen van de deelnemers, welk bovenstaand pakket wordt gekozen, eventueel een teamfoto (oude foto of een online foto) en een pakkende slogan (waarmee een prijs te verdienen valt).
Wanneer dit gedaan is krijgen jullie een bevestiging, volgende week alle informatie via het opgegeven mailadres en kan één van jullie zondagochtend 17 mei eventueel jullie pakket ophalen bij de Krompatte. Probeer elkaar te helpen om er weer eens een gezellige zondagmiddag van te maken!

Toernooien
Zoals eerder besproken hadden we nog 3 toernooien in de planning staan:

  • het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi
  • het sv Enter Stichting Support U12 Tournament 2020
  • het traditionele Nachttoernooi

De volgende editie van het Marcel Kamphuis Jeugdtoernooi zal in juni 2021 plaatsvinden. Dit geldt ook voor het Nachttoernooi. Wanneer de 1e editie het sv Enter Stichting Support U12 Tournament 2020 kan plaatsvinden is op dit moment niet bekend.

Seizoen 2020-2021
Ook in de afgelopen week is de Technische Commissie weer volop bezig geweest met de voorbereidingen voor seizoen 2020-2021.
De Technische Commissie heeft de teamindelingen voor seizoen 2020-2021 zo goed als rond. Daarnaast zijn er ook goede stappen gezet bij het organiseren van het kader rondom de teams. Binnenkort volgt er meer nieuws over deze onderwerpen.

Website en social media
Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van sv Enter verwijzen we naar naar onze website (www.sventer.nl) en social media Facebook (Sv Enter), Twitter (svEnter) en Instagram (sv_enter).
Mocht u een van de eerdere updates gemist hebben, ze zijn allemaal terug te lezen.

We hopen dat onze pupillen, junioren en senioren de komende weken weer veel spelplezier gaan beleven op De Krompatte.
Hopelijk kunnen we ook onze andere, niet spelende leden en overige bezoekers, binnen afzienbare tijd weer ontmoeten op De Krompatte.

Zorg goed voor elkaar, steun elkaar en blijf omkijken naar de mensen om je heen.

Het bestuur van sv Enter.